Some Pictures I Took

De Eilandbewonertjes

Het is een warme zomerdag de hoge luchtvochtigheid maakt het tot een plakkerige dag, een voorbode van een stevig onweer. In een van de vele plassen in de Millingerwaard liggen kunstmatig nesteilandjes, het is een simpel maar doeltreffend vlotje met wat grasjes erop. Op dit vlotje zitten twee pluizige bolletjes muisstil. Het zijn kuikens van de Zwarte Stern, zo te zien zijn ze niet veel ouder dan een week of twee. Boven de plas vliegen tientallen volwassen Zwarte Sternen, wanneer een van deze vogels in de buurt van het vlotje komt verroeren de pluizige kuikens zich niet.
Plotseling komen de kopjes omhoog, de snaveltjes openen zich en een piepend geluid is op afstand waar te nemen. Tussen alle vogels blijken deze eilandbewonertjes een van hun ouders te herkennen, de ouder cirkelt niet rond, maar vliegt in een lijn op het juiste vlotje af. Een van de twee kuikens loopt ongeduldig naar de rand van het vlotje op de aanvliegende ouder af. De ouder remt af bij het ongeduldige jong, en weet zonder te landen, in een vloeiende beweging een klein visje in het wijd geopende snaveltje van het jonge vogeltje achter te laten.
Terwijl de ouder alweer op weg is om de volgende maaltijd te regelen, weet het jonge Sterntje het visje in zijn geheel weg te werken. Voordat de ouder uit zicht is verdwenen zit het jong alweer als een pluizig bolletje te wachten op het volgende bezoek.